Header image

Editura Basilica: Scrierile Sf. Chiril al Alexandriei în noua Serie dedicată traducerilor realizate de Pr. Stăniloae

12:17, luni, 21 iunie, 2021 | Cuvinte-cheie: ,

Editura Basilica publică scrieri ale Sfântului Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei, într-o nouă serie dedicată traducerilor patristice realizate de Părintele Dumitru Stăniloae.

În 2020 a fost publicată, în 2 tomuri, opera „Închinarea și slujirea în Duh și Adevăr”. Este prima din cele patru traduceri realizate de marele teolog român din opera Sf. Chiril. Urmează: „Glafire”, „Dialoguri despre Sfânta Treime”, „Comentariu la Evanghelia după Ioan” și „Tâlcuirea Psalmilor”.

„Închinarea și slujirea în Duh și Adevăr” este o lucrare fundamentală a Sf. Chiril asupra interpretării jertfelor din Vechiul Testament ca prefigurări ale jertfei Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a jertfei noastre spirituale în Hristos, precizează Patriarhul Daniel în Cuvântul înainte.

Născut în anul 370, în Alexandria Egiptului, Sfântul Chiril provenea dintr-o familie cu bune calități educaționale, fapt ce va influența considerabil râvna sa. El a beneficiat și de ajutorul duhovnicesc-moral al unchiului său, patriarhul Teofil al Alexandriei. Alături de acesta va participa la Sinodul din anul 403, cunoscut sub numele de ‘Sinodul de la Stejar’, acolo unde Sfântul Ioan Gură de Aur a fost depus din treapta ierarhică din motive politice.

Volumul poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com