Episcopul Ambrozie a liturghisit în parohia "Sf. Arh. Mihail și Gavriil" din Rovereto-Trento, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a liturghisit în parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Rovereto-Trento, Italia

20:00, sâmbătă, 20 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

La 20 ianuarie, în sâmbăta de după sărbătoarea Botezului Domnului, când se face pomenire Sfântului Ioan Botezătorul, Preacucernicul părinte protoiereu Ioan Grebănosu, Secretarul Vicariatului moldovenesc din Italia și parohul comunității ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Rovereto-Trento, și-a serbat Onomastica.

Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii în biserica parohiei Rovereto a fost oficiată de episcopul Ambrozie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Liturghiei, episcopul Ambrozie a oficiat serviciul religios de unire a creștinului catolic Francesco Valer cu Biserica Ortodoxă, care în Taina Mirungerii și a Sfintei Împărtășanii a primit numele de Ioan, în cinstea Sf. Ioan Botezătorul.

În încheierea Sfintei Liturghii s-a cântat un te-deum praznical, după care Preasfințitul părinte episcop a rostit un cuvânt de învățătură, dar și alese cuvinte de felicitare omagiaților zilei.

Copilașii Școlii duminicile din parohia Rovereto l-au bucurat pe părintele-paroh cu cântece și flori iar cei prezenți au adresat frumoase cuvinte de felicitare atât părintelui Ioan, cât și fiului său, diaconului Teopemt, care de curând și-a serbat ziua de naștere și Onomastica.

Bucuria sărbătorii a continuat cu o agapă creștinească, oferită cu drag de dna preoteasă Tatiana Grebănosu și enoriașele parohiei.

Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com