Episcopul Ambrozie a slujit în parohia ortodoxă “Sf. Ierarh Maxim” din Torino la aniversarea a 30 ani de activitate - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a slujit în parohia ortodoxă “Sf. Ierarh Maxim” din Torino la aniversarea a 30 ani de activitate

17:30, duminică, 21 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie:

La 21 aprilie, în Duminica a cincea a Postului Mare, cu binecuvântarea ÎPS Nestor, Mitropolitul și Exarhul Europei de Vest, Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia, a vizitat parohia ortodoxă “Sf. Ierarh Maxim” din Torino care astăzi celebrează 30 ani de activitate.
Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit PC egumen Ambrozie Cassinasco, parohul comunității din Torino și clericii parohiei, preot Victor Matveev și părintele diacon Nicolae Prisăcaru.
La Vohodul Mic al Liturghiei, enoriașii Danilo Gariglio și Lilian Cernogal au primit tunderea în citeț.
După citirea Sfintei Evanghelii, episcopul Ambrozie a rostit predica duminicală în limbile română și italiană.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în limba rusă despre viața Sfintei Maria Egipteanca.
Episcopul Ambrozie a adresat sincere felicitari Părintelui Paroh și păstoriților săi și a adus în dar, din partea Mănăstirii din Bologna, o icoană pictată a Sf. Ierarh Luca al Crimeii.
La rândul său, Preacuviosul părinte Ambrozie a mulțumit episcopului Ambrozie pentru vizita pastorală și posibilitatea de a celebra împreună în această zi de sărbătoare.
Comunicarea dintre episcopul moldovenilor din Italia și diaspora moldovenească din Torino a continuat în timpul prânzului, oferit cu drag de enoriașele parohiei gazdă.
Anterior, după slujba Vecerniei de sâmbătă seara, episcopul Ambrozie s-a întâlnit cu părinte prot. Gheorghe Ursachi, parohul comunității ortodoxe moldovenești cu hramul Învierii lui Hristos din Torino, împreună cu care a discutat despre viața parohială din comunitatea păstorită de Sfinția Sa.
Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com