Episcopul Ambrozie a slujit la hramul schitului “Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou” din Grezzana, Verona - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a slujit la hramul schitului “Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou” din Grezzana, Verona

0:21, duminică, 19 mai, 2024 | Cuvinte-cheie:

La data de 18 mai, în sâmbăta săptămânii a doua după Paști, când se face pomenire Sfântului Cuviosului Mucenic Efrem cel Nou, episcopul Ambrozie a oficiat slujba Sfintei Liturghii la schitul cu hramul “Sf. Cuvios Mucenic Efrem cel Nou” din Grezzana, Verona.

Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit un sobor de preoți și diaconi din Vicariatul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei “Sfinții Arhangheli” din Rovereto, condus de diaconița Ana Tataru.

La vohodul mic al Liturghiei, ieromonahul Fantin Ioniță, duhovnicul-administrator al Schitului, a fost decorat cu dreptul de a purta crucea de aur.

La sfârșitul slujbei s-a făcut procesiune pascală cu citirea Evangheliei Învierii și s-au înălțat rugăciuni către Sfântul Efrem, patronul ceresc al Schitului de la Grezzana.

În cuvântul său, episcopul Ambrozie a vorbit despre Sfântul Efrem și importanța cinstirii sfinților în viața creștinului.

Cu ocazia sărbătorii hramului, membrii asociației de voluntariat din cadrul Vicariatului parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia au organizat în curtea Sfântului locaș, un Târg de binefacere.

Sărbătoare hramului a continuat cu un prânz oferit de creștinii parohiei.

Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com