Header image

Guvernul: „Nu se vor cheltui bani publici pentru venirea Patriarhului rus”

13:43, joi, 22 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Patriarhul Chiril al Rusiei va vizita la începutul lunii viitoare Republica Moldova, pentru a doua oară în trei ani. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, secretarul general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, a declarat că s-a format un comitet organizatoric special pentru vizita Patriarhului, informează UNIMEDIA.

Potrivit sursei, nu se vor cheltui bani publici pentru venirea Patriarhul Chiril al Rusiei.

„Nu o să fie cheltuiţi bani publici pentru venirea Patriarhului. Noi, Comitetul organizatoric, ne ocupăm doar de buna organizare şi logistica acestui eveniment şi securitatea, organizarea cu mijloace de transport, ceea ce intră în securitate”, a precizat Bănăruc.

Totodată, programul integral al Patriarhului nu se cunoaște. „Cu siguranţă, Patriarhul o să meargă şi la lăcaşurile sfinte. De fapt, este un program coordonat între Mitropolia Republicii Moldova şi Patriarhia Rusă. Ce ţine de deplasarea în partea stângă a Nistrului, o să asigurăm până în zona de securitate. Ce ţine de programul bisericesc dincolo de Nistru, noi nu-l cunoaştem. Noi organizăm tot ce ţine de programul din Chişinău şi în Mănăstirea Căpriana”, a subliniat secretarul.
Sursa: http://unimedia.info/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com