PF Patriarh Chiril: În zilele noastre cel mai important și actual este păstrarea unității societății și împăcarea grabnică a părților beligerante - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

PF Patriarh Chiril: În zilele noastre cel mai important și actual este păstrarea unității societății și împăcarea grabnică a părților beligerante

15:22, miercuri, 26 noiembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril i-a felicitat pe participanții la forul „Pentru pacea în Ucraina”.

Organizatorilor și participanților la forul „Pentru pacea în Ucraina”

(Ucraina, Kiev, 14-15 noiembrie 2014)

Preafericirea Voastră, dragă Stăpâne Onufrii! Înaltpreasfințiile și Preasfințiile Voastre! Cinstiți părinți, dragi frați și surori!

Salut cordial pe organizatorii și participanții la forul „Pentru pacea în Ucraina”.

Întâlnirea voastră se desfășoară în condiții complicate ale vieții contemporane a Ucrainei: în zilele noastre cel mai important și actual este păstrarea unității societății și împăcarea grabnică a părților beligerante.

În toate locașurile Bisericii Ortodoxe Ruse în fiecare zi sunt ridicate rugăciuni fierbinți către Domnul pentru dăruirea păcii multașteptate durabile și juste binecuvântatului pământ ucrainean, sfințit de nevoințele numeroșilor sfinți ai lui Dumnezeu. Este îmbucurător faptul că femeile ortodoxe participă la slujirea pacificatoare. Dragostea și hotărârea pentru sacrificiu sunt calități indispensabile ale sufletului creștin ce tinde să se asemene Învățătorului și Mântuitorului său Dumnezeiesc. Către orice om care depune eforturi pentru concilierea celor învrăjbiți sunt adresate cuvintele Domnului Iisus: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema” (Mt. 5:9).

Este important a menționa că fiecare creștin, indiferent de apartenența etnică și opiniile politice, este chemat să păstreze fidelitatea idealurilor și valorilor evanghelice, principalele dintre care sunt dragostea pentru Dumnezeu și aproapele, dorința pentru pace și bine.

Doresc tuturor participanților la for sănătate bună și ajutorul permanent de sus în trudele ce urmează, iar poporului Ucrainei – obținerea cât mai grabnică a păcii și bunăstării.

+CHIRIL, PATRIARHUL MOSCOVEI ŞI AL ÎNTREGII RUSII

Sursa: http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com