Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit vizita prorectorilor ATOM, PC arhim. Nectarie (Gherman) și dl Nicolae Ionichi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit vizita prorectorilor ATOM, PC arhim. Nectarie (Gherman) și dl Nicolae Ionichi

16:15, luni, 22 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie: , , ,

Luni, 22 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a primit la reședința mitropolitană din Chișinău, vizita PC arhimandrit Nectarie (Gherman), prorectorul Academiei de Teologie din Chișinău și starețul Mănăstirii Horești și dl Nicolae Ionichi, prorector pentru management instituțional al ATOM.

S-au împlinit 100 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Ioan Rusul din Constantinopol în insula Evia (în orașul Prokopion din Grecia se află Sfintele Moaște) iar potrivit tradiției locale, veșmintele sunt schimbate odată la 25 de ani, fapt pentru care, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova și a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Hrisostom de Halkida, părintele Nectarie a primit o parte din veșmânt și fesul Sfântului Ioan Rusul pentru a fi aduse în țara noastră spre închinare credincioșilor, pentru totdeauna.

În cadrul vizitei, Preacuvioșia Sa a prezentat Întâistătătorului odoarele de mare preț ale Sfântului Ioan Rusul, care vor fi expuse spre închinare și se vor păstra în: Biserica Academiei de Teologie din Chișinău – o parte din veșmânt iar la Mănăstirea Horești – fesul Sfântului.

Cel ce te-a chemat pe tine de pe pământ la lumea cea cerească, ține și după moarte, neschimbat, trupul tău, Sfinte. Căci tu în Asia ai fost dus prizonier și acolo te-ai unit cu Hristos, Ioane. Deci pe Acela roagă-l să mântuiască sufletele noastre. (Tropar, glasul 4)

Viața Sfântului Ioan Rusul

Sursa: https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com