Header image

Îndemnul Bisericii privind organizarea activităților filantropice în perioada pandemiei

21:30, marți, 31 martie, 2020 | Cuvinte-cheie: , ,

În condițiile actuale de pandemie, ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat intensificarea activităților filantropice ale Bisericii, care să se alăture celor întreprinse de autoritățile statului în această perioadă de criză, ținând cont de respectarea riguroasă a dispozițiilor legale în vigoare.

Astfel, atât la nivel de episcopii, protopopiate, parohii și mănăstiri, clerul și organizațiile de tineret, cât și echipele de voluntari ale parohiilor vor identifica și monitoriza cazurile bătrânilor și a persoanelor vulnerabile, stabilind posibilitățile concrete de ajutorare a acestora.

În cadrul acestor măsuri se va ține cont cu strictețe la selectarea participanților, așa încât să nu depășească vârsta de 63 de ani și să îndeplinească celelalte cerințe legale pentru acest tip de activitate.

Activitățile principale în această perioadă de pandemie să fie concentrate în distribuirea de alimente neperisabile și hrană caldă, efectuarea și livrarea cumpărăturilor uzuale (alimente, medicamente, produse de igienă), precum și identificarea de binefăcători care să se implice financiar sau prin donații de produse alimentare și igienico-sanitare în beneficiul persoanelor vulnerabile identificate în parohie.

În toate activitățile derulate se vor respecta riguros regulile de igienă și cele de protejare a sănătății beneficiarilor, cât și a voluntarilor.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Contact Form Powered By : XYZScripts.com