Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat un parastas în memoria Părintelui Gheorghe Nour

13:03, miercuri, 13 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Astăzi Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, înconjurat de un numeros sobor preoțesc, a oficiat un parastas în memoria Prot. Mitr. Gheorghe Nour, slujitor al Sfintei Mănăstiri Ciuflea, care de curând a trecut la cele veșnice.

Întâistătătorul a adresat un cuvânt de condoleanță și îmbărbătare rudelor, apropiaților, confraților întru slujire, fiilor și fiicelor duhovnicești ai Părintelui Gheorghe, rememorând întâlnirile și conversațiile Înalt Prea Sfinției Sale cu nou-adormitul slujitor și îndemnând pe toți cei prezenți să se îmbărbăteze cu rugăciuni și nădăjdea învierii întru Mântuitorul Hristos.

Reamintim că sicriul cu trupul Prot. Mitr. Gheorghe Nour se va afla în incinta Catedralei Mănăstirii Ciuflea până mâine la ora 15.00, după care va fi dus la Sfânta Mănăstire Japca, unde joi, va avea loc slujba înmormântării oficiată de către PS Episcop Marchel de Bălți și Fălești.

***

Prot. Mitr. Gheorghe Nour s-a născut la 7 octombrie 1942 în s. Scoreni, r. Strășeni, a fost hirotonit în treapta de preot în anul 1988 pe seama Mănăstirii Ciuflea, unde a slujit până la sfârșitul vieții pământești. Pentru meritele sale deosebite față de Biserica Ortodoxă din Moldova, Sfinția Sa a fost decorat cu mai multe distincții bisericești, printre care: dreptul de a purta Mitră, de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, iar recent a primit Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II.

Dumnezeu să îl odihnească cu drepții!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com