Medicii canadieni, în majoritate, împotriva eutanasiei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Medicii canadieni, în majoritate, împotriva eutanasiei

11:13, joi, 21 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Asociația Medicală Canadiană (AMC), purtătoarea de cuvânt la nivel național a medicilor din Canada, a publicat rezultatele unui sondaj realizat online privind eutanasia, sinuciderea asistată și îngrijirea pentru cei care se află la finalul vieții. Ca rezultat, 71,5% au fost de acord cu poziți AMC, ce se opune legalizării eutanasiei și sinuciderii asistate. 25,8% nu sunt de acord cu această poziție, iar 2,6% au fost indeciși.

Principalele motive invocate pentru a justifica opoziția față de orice legalizare a eutanasiei și a sinuciderii asistate sunt:

  • „Legalizarea asistenței medicale pentru moartea cuiva ar afecta profund încrederea pe care pacienții o au în medici și ar submina relația medic-pacient”.
  • „Rolul medicilor este de a vindeca, nu de a pune capăt vieții”.
  • „Legalizarea este o „pantă alunecoasă” și ar conduce la o extindere a condițiilor și categoriilor de pacienți la care ar putea fi aplicată moartea asistată de medic, în special, categoriile cele mai vulnerabile”.
  • „Legalizarea morții asistate de medic ar putea fi folosită pentru a economisi bani în sistemul de sănătate”.

Potrivit raportului AMC, dacă va veni o zi când societatea va legaliza eutanasia, medicii ar trebui să fie excluși din orice proces de realizare a unui astfel de act.

sursa culturavietii.ro

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com