Header image

Mitropolitul de Tesalonic: ”În timp ce alții se luptă să intre în zona Euro, noi vom rămâne pe afară!”

23:03, miercuri, 1 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

”Am fost profund mișcat atunci când am văzut oamenii obosiți, așteptând în fața băncilor”, a declarat miercuri, 1 iulie, Mitropolitul Antim al Tesalonicului, la un post de televiziune grecesc.

”1 iulie 2015 este o zi tragică din viața grecilor. Toată situația creează tristețe, dezamăgire și, la unii, furie”, a mai spus ierarhul.

Mitropolitul a vorbit, în timpul intervenției, și despre deciziile dificile pe care trebuie să le ia premierul Tsipras, catalogând situația Greciei drept ”extrem de periculoasă”.

”Politicienii trebuie să cântărească bine lucrurile pentru că avem o relație cu Europa și, în timp ce unii se luptă să intre în zona Euro, noi, care suntem de mult timp în aceasta, vom rămâne afară”, a încheiat ierarhul.

Mai mulți ierarhi ortodocși greci au exprimat puncte de vedere zilele acestea, îndemnând populația la calm și răbdare, asigurându-i pe toți că sunt prezenți în rugăciunile lor. Cei mai mulți au fost însă rezervați în a tranșa în vreun fel lucrurile, abținându-se de la a-și exprima opiniile în privința ieșirii sau rămânerii Greciei în zona Euro.

sursa orthonews.ro

249042maxim

Contact Form Powered By : XYZScripts.com