Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon; Sfântul Atanasie din Paros: Judecata cerului - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon; Sfântul Atanasie din Paros: Judecata cerului

0:55, vineri, 25 martie, 2022 | Cuvinte-cheie: , ,

De multe ori, dintre minunile savarsite de sfintii Bisericii multi dintre credinciosi le cunosc doar pe cele relatate in Proloage sau Mineie. Sunt minuni pe care le aud pomenite in predici in mod repetat, la praznicele sfintilor.

Exista insa o mare multime de minuni care, din diferite motive, nu au fost consemnate. Exista si o alta multime, mult mai mica, a minunilor care, desi au fost scrise, nu au avut parte de atentia acordata celor din vechile scrieri aghiografice. Cartea de fata ne ajuta sa cunoastem harismele de care s-a invrednicit Sfantul Spiridon al Trimitundei, marele facator de minuni, ale carui sfinte moaste sunt intregi si neputrezite de mai mult de saisprezece veacuri. (Editorul)      Fragment din volum:

    „Patronul si-a schimbat planul” 
    Dragii mei, vreau sa va spun si eu cat de viu se aprinde Sfantul Spiridon cand e chemat. Tatal meu lucreaza in strainatate, fara acte, si intr-o zi ma suna mama, care a ramas in tara sa se ocupe de noi, disperata ca patronul vrea sa-l dea afara si ca nu stie ce sa faca si ca sa ma rog eu cui stiu, ca sa-l ajute. Vreau sa va spun ca tatal meu era mai mult decat nelinistit, dar voia sa ne linisteasca pe noi, si astfel faceam fiecare o incercare de linistire a celuilalt. De mult voiam sa ma rog Sfantului Spiridon, insa tot am gasit ceva care sa ma tina; va marturisesc sincer ca in acel moment in cap mi-a venit gandul: „Cere-i sfantului sa vina si sa-l ajute”.
    Am mers la capela Facultatii de Teologie si am inceput sa-i citesc acatistul si sa-l rog sincer, stiut fiind faptul ca sfantul pleaca din racla, sa mearga la propriu si sa ne ajute. Nu am apucat sa termin bine acatistul ca ma suna mama sa-mi spuna ca patronul si-a schimbat planul.
    Nu va inchipuiti cum ma uitam eu dupa aceea la icoana sa, ca, desi sunt om cu pacate, Domnul cand vrea sa miluiasca pe cineva ii asculta si pe pacatosi, cum spunea Sfantul Siluan Athonitul. (Stefan)”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com