Header image

O carte pentru cei mai mici creștini: „Nașterea miraculoasă. Despre noaptea de Crăciun” Editura CUVÎNTUL-ABC, 2013

„Știi de ce sărbătorim Crăciunul?
În zilele din trecutul îndepărtat, într-o noapte miraculoasă, S-s născut Fiul lui Dumnezeu – Iisus Hristos. El a venit pe lume pentru a ne face mai iubitori și mai blânzi.
An de an ne pregătim pentru a sărbători Nașterea Domnului: învățăm colinde, îi ajutăm pe cei nevoiași, mergem la biserică, împodobim pomul de Crăciun cu jucării, iar sufletul – cu fapte bune.
Fie ca sărbătoarea Nașterii Domnului să-ți lumineze sufletul și viața!”

Această cărticică pentru copii, dedicată Nașterii Domnului, a fost inspirată de profesorii care predau religia în școlile din Republica Moldova. În cadrul întrunirilor metodice, se sublinia faptul că bibliotecile școlare duc lipsă de literatură creștină pentru elevii claselor primare. Analizând această situație, Editura Cuvîntul-abc și-a propus să dezvolte și să realizeze proiecte de carte ortodoxă și pentru cei mai mici creștini.
La elaborarea textului au contribuit mulți dintre cei care sunt preocupați sistematic de educația creștină a copiilor: părinți, preoți-profesori de religie, tineri talentați și cu dragoste de Dumnezeu și, desigur, un mare aport a fost al pictorului-ilustrator.
Aducem mulțumiri, în special, doamnei DIORDIEV Violeta pentru ilustrarea de excepție a volumului. Doamna Diordiev ne bucură mult cu darul pe care i l-a dat Dumnezeu – să transpună cu măiestrie în imagini mesajul textului.
Mulțumum doamnei Anastasia RADU-TATARU, masterandă la Facultatea de Litere și Spiritualitate din cadrul USM, care, alături de doamna BOTNARU Ana, administratorul Editurii Cuvîntul-abc, a lucrat asupra textului, adaptându-l pentru copiii de vârstă mică.
Sincere mulțumiri redactorului literar, doamnei ERȘOV Larisa, care a avut mare grijă de fiecare frază și de fiecare literă.
Mulțumim tuturor celor care au colaborat la realizarea cărții „Nașterea miraculoasă. Despre noaptea de Crăciun” și au dorit ca munca lor să rămână în anonimat, în numele Domnului, contribuind și pe această cale la formarea spirituală a copiilor noștri.
Mulțumim Domnului, Care ne-a dat puteri și sănătate pentru a realiza această lucrare.
În speranța că vor admira imaginile și se vor bucura de lectura cărții atât cei mici, cât și cei maturi, echipa editorială vă urează „Sărbători fericite!” și fie ca Domnul nostru Iisus Hristos, Care a venit în mijlocul oamenilor pentru a-i face mai buni, mai iubitori, mai blânzi, să ne fie model de viață și călăuză în drumul spre mântuire.

Angela Levința,
redactor coordonator,
colaborator în Departamentul Mitropolitan Studii din cadrul Mitropoliei Moldovei

Cartea poate fi procurată din magazinul de obiecte şi literatură bisericească, str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei, mun. Chişinău, tel: 23-20-73, precum și de la Editura CUVÎNTUL-ABC,
telefoane de contact: 022 74 44 82; 068342449; 069608115.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com