Patriarhul Kiril a binecuvântat sportivii ortodocși participanți la Jocurile Olimpice - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Kiril a binecuvântat sportivii ortodocși participanți la Jocurile Olimpice

19:50, joi, 6 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La 5 februarie a.c., Preafericitul Patriarh Kiril a oficiat un Te-Deum în biserica cu hramul „Chipul nefăcut de mână al Mântuitorului Hristos”.

La serviciul divin, alături de sportivii din Rusia, Ucraina și Belarus, au participat și sportivii din Republica Moldova.

Adresându-se celor prezenți, Întâistătătorul a menționat următoarele: „Dragii mei, mi-am dorit foarte mult să mă întâlnesc astăzi cu voi toți – sportivi din Rusia, Belarus, Ucraina și Moldova, țări ce se află sub oblăduirea Sfintei noastre Biserici. Mă bucur nespus că ne-am adunat aici spre a ne ruga pentru succesele și bunăstarea voastră a tuturor. Să ne mai rugăm ca în momentele grele ale competițiilor să vă dăruiască cu putere, agerime și răbdare.

Când vă veți afla la linia de start, să vă aduceți aminte și de cuvintele noastre – concentrați-vă pentru a căpăta acea putere interioară care vă va duce spre victorie. Iar acum să ne rugăm pentru binele și liniștea popoarelor și a țărilor noastre și a confraților noștri întru credință și neam care participă la aceste Jocuri Olimpice.” -a încheiat Preafericitul Patriarh Kiril.

După săvârșirea slujbei, Chiriarhul a binecuvântat echipele de olimpici și a dăruit fiecărui sportiv câte o icoană cu chipul Mântuitorului.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com