Patru slujitori din capitală au donat plasma sanguină - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patru slujitori din capitală au donat plasma sanguină

22:13, luni, 11 mai, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Luni, 11 mai, patru slujitori din capitală au răspuns îndemnului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de a dona plasma sanguină pentru tratatrea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Donarea plasmei a avut loc la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.
Este cunoscut faptul că plasma sanguină a unui singur pacient vindecat de COVID-19 poate contribui la tratarea a cel puțin trei bolnavi în stare gravă.

”Am încercat să identificăm mai multă lume de bună credință, care a trecut prin această ispită. Astăzi ne-am adunat patru slujitori ai Bisericii, care am trecut prin acest coronavirus de tip nou, încercând să ușurăm din durerea celor contaminați, să urgentăm vindecarea prin întărirea imunității celor care se luptă între viață și moarte.

Nădăjduim, după acest pas intreprins de către noi, slujitorii altarului, să urmeze gestul altă lume cu frică de Dumnezeu și cu dragoste pentru aproapele”, ne-a măsrturisit preotul Marin Cij, președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale.

”O singură donare de plasmă de la o persoană, în jur de 600 ml, se separă în trei doze a câte 200 ml și, respectiv, se oferă pentru trei pacienți. Tratamentul presupune administrarea unei doze pe zi. Pentru fiecare pacient se administrează până la cinci doze. Tratamentele cu plasmă se folosesc deja de zeci de ani, în diverse afecțiuni”, afirmă dna Svetlana Cebotari, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, pe pagina electronică a ministerului de resort.

Astfel, îndemnăm credincioșii din cuprinsul țării noastre, care au trecut prin acest virus COVID-19 și s-au recuperat, să devină donatori de plasmă. În acest sens, vă puteți adresa sectorului sinodal pentru informații suplimentare și pentru donarea plasmei în mod organizat la nr. de telefon: 069506453.

A consemnat pr. Octavian Moșin

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com