Preasfințitul Ambrozie a condus Sfânta Liturghie în sâmbăta luminată, la Mănăstirea ”Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din or. Bologna, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ambrozie a condus Sfânta Liturghie în sâmbăta luminată, la Mănăstirea ”Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din or. Bologna, Italia

16:20, sâmbătă, 11 mai, 2024 | Cuvinte-cheie:

În sâmbăta săptămânii luminate, 11 mai 2024, Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia, a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea ”Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din or. Bologna, Italia.

Cu acest prilej, ierarhului i-a coliturghisit un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, la vohodul mic, Preasfinția Sa a decorat mai mulți preoți cu distincții bisericești și clericale.

După oficierea serviciului divin, a urmat Festivalul Eparhial al Cântecului Pascal ”Lumină din Lumină” ediția a II-a, găzduit de Mănăstirea ”Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”.

Sfintele Paști și Săptămâna Luminată se deosebesc mult de celelalte zile și săptămâni ale anului, pentru că sunt numai revărsări de bucurie dinspre Dumnezeu spre om și dinspre om spre Dumnezeu și dinspre om spre oameni. Sfintele Paști și Săptămâna Luminată sunt înțelese în Biserica noastră ca fiind Raiul anului bisericesc.

Sfintele Paști și Săptămâna Luminată ne creează o atmosferă asemănătoare cu cea din Rai. De aceea zicem că această săptămână este una de lumină, care ne aduce aminte de Rai și de bucuriile lui. Așa cum în Rai există o bucurie negrăită și preamărită, așa și la Sfintele Paști și în Săptămâna Luminată există o bucurie mai presus de toate bucuriile.

Sursa: Mănăstirea Sfântul Ierarh Luca

Contact Form Powered By : XYZScripts.com