Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia a liturghisit în parohia "Sf. Ierarh Vasile cel Mare" din or. Bologna - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia a liturghisit în parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din or. Bologna

17:10, duminică, 14 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

La 14 ianuarie, în Duminica dinaintea sărbătorii Botezului Domnului, de sărbătoare Tăierii-împrejur a Domnului și ziua de pomenire a Sfântului Vasile cel Mare, cu binecuvântarea ÎPS mitropolit Nestor, Exarhul Europei de Vest, episcopul Ambrozie a oficiat slujba Sfintei Liturghii în parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din or. Bologna.
Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit parohul comunității, ieromonahul Serafim (Valerian Ropa), clericii parohiei, prot. Ioan Batrînac și prot. Vitalie Țărnă.
Slujba diaconească a fost împlinită de protodiaconul Vasile Ciumac și diaconul Visarion Condrea iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei „Sfântul Vasile” condus de dna Olga Cebotari.
La sfârșitul Liturghiei s-a slujit un te-deum praznical, după care a fost sfințită icoana în mozaic al Sfântului Vasile care va fi montată deasupra ușilor bisericii.
Episcopul Ambrozie a felicitat pe toți participanții la Sfânta Liturghie și cu prilejul sfintelor sărbători, totodată a transmis enoriașilor binecuvântarea părintească a Mitropolitului Nestor.
La rândul său, părintele-paroh a mulțumit episcopului vicar pentru slujbă și i-a oferit în dar din partea comunității – o mitră.
Festivitățile zilei de hram au continuat cu un concert de colinde și o masă de sărbătoare.
Sursa:Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com