Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohilor ortodoxe moldovenești din Italia a liturghisit la hramul parohiei ”Sf. Trei Ierarhi” din Piacenza, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohilor ortodoxe moldovenești din Italia a liturghisit la hramul parohiei ”Sf. Trei Ierarhi” din Piacenza, Italia

12:33, duminică, 11 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

La 11 februarie, în duminica dinaintea sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, comunitatea ortodoxă moldovenească din Piacenza și-a sărbătorit hramul bisericii.
Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de PS Ambrozie, episcopul parohilor ortodoxe moldovenești din Italia, căruia i-a coliturghisit prot. miotr. Ioan Grebănosu, secretarul vicariatului, prot. Grigore Catan, parohul bisericii gazdă, prot. Oleg Zaharenco, (parohia Rovereto) și părintele protodiacon Ioan Tătaru.
În această zi de mare sărbătoare, oaspeți de onoare ai parohiei au fost Excelența Sa, dl Oleg Nica, consul general al Republicii Moldova în Milano și dl comisar al poliției municipale din or. Piacenza.
După otpustul Sfintei Liturghii ierarhul a oficiat un te-deum Sfinților Trei Ierarhi, apoi a rostit predica duminicală.
Preasfinția Sa a adus sincere felicitări părintelui paroh și păstoriților săi cu prilejul sărbătorii hramului și a primit în dar din partea parohiei o candelă – simbolul luminii credinței pe care Sfinții Trei Ierarhi au răspândit-o cu multă ardoare în tot timpul vieții lor pământești.
Cu un cuvânt de felicitare s-au adresat către cei prezenți și oaspeții de onoare.
La sfârșitul slujbei, dna preoteasă Tatiana Catan împreună cu enoriașele parohiei Piacenza, i-au ospătat pe toți cu un prânz de sărbătoare în cinstea hramului și de sănătatea fiicei Ecaterina, care își serbează astăzi ziua de naștere.
Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com