Header image

Să-l ajutăm pe Sergiu Rusu

19:18, marți, 30 ianuarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Iubiți credincioși,

Portalul Moldova Ortodoxă continuă acordarea sprijinului de caritate confraților noștri aflați în situații dificile de viață.

Deși nu există cazuri nesemnificative, marea parte a activității noastre de caritate rămâne nereflectată în presă, urmând principiul Scripturistic, să nu știe stânga ce face dreapta.

Totuși, în situațiile mai grave, apelăm la ajutorul cititorilor portalului nostru.

Sergiu a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă şi autism, iar la vârsta de nici patru ani a ajuns în casa de copii din Chişinău. Ulterior a fost transferat la internatul pentru băieţi cu dizabilităţi mentale severe din Orhei, unde s-a aflat circa un an.

Vizitându-şi nepotul în acea instituţie, Ion şi Ludmila s-au îngrozit de starea copilaşului – băieţelul de doar cinci anişori avea corpul practic vânăt, era neglijat, izolat într-un pătuţ cu bare. Avea comportament automutilant, de aceea, periodic i se legau mâinile.

Familia Rusu au obţinut statutul de tutori ai nepotului lor, şi Sergiu a ajuns în familia bunelului şi a bunicii sale. Deja timp de zece ani Ion şi Ludmila se jertfesc pentru acest copil, bătând în toate uşile posibile, pentru a obţine un sprijin, oricât de mic.

Cu susţinerea Asociaţiei de Binefacere Salvează Viaţa, Sergiu a urmat tratament şi reabilitare în Institutul Creierului de la St. Petersburg, însă nu a completat cursul deplin.

Reprezentanții Comunității Moldova Ortodoxă au vizitat această familie acum jumătate de an și le-au transmis surse colectate cu sprijinul cititorilor portalului ortodox.md.

 

Totuși, familia Rusu are nevoie de sprijin continuu, întrucât nu reușește să facă față greutăților cu propriile puteri.

Vă îndemnăm să îl susțineți pe Sergiu din puținul dumneavoastră.

Domnul să vă răsplătească!

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com