Sărbătoarea Soborul Maicii Domnului, la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca din Bologna, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoarea Soborul Maicii Domnului, la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca din Bologna, Italia

17:23, luni, 8 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

La 8 ianuarie, în a doua zi a sărbătorii Nașterii Domnului, când Biserica aduce un omagiu Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca din Bologna.
Alături de ierarh au coliturghisit preacucernicii părinți protoierei Anatolie Bîtcă (parohia Mestre-Venezia) și Victor Țurcanu (parohia Este-Padova) și părintele protodiacon Vasile Ciumac.
După otpustul Liturghiei episcopul Ambrozie a rostit un cuvânt de învățătură, apoi și-a exprimat profunda recunoștință celor care au avut dragostea să vină astăzi la mănăstire pentru a împărtăși bucuria Nașterii Domnului la Sfânta Liturgie arhierească.
Un nou fel de viețuire începe astăzi pentru firea omenească: căci, precum Dumnezeu a ales fecioria pentru a Se naște după trup în lumea aceasta, tot așa, prin feciorie, El voiește să intre și să crească în chip duhovnicesc în sufletul fiecărui creștin care viețuiește luând ca pildă purtarea Maicii lui Dumnezeu.
Transmisiune în direct pe facebook: Sărbătoarea Soborul Maicii Domnului, la Mănăstirea Sf. Ierarh Luca din Bologna, Italia.
Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com