Header image

Scandal la Mereni: Mai mulţi locuitori ai satului sunt în conflict cu „Martorii lui Iehova”

22:28, joi, 13 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Mai mulţi locuitori ai satului Mereni, raionul Anenii Noi, sunt în conflict cu organizaţia „Martorii lui Iehova” din localitate. Potrivit lor, reprezentanţii cultului au început construcţia unei case de rugăciuni în localitate fără a avea însă autorizaţie.

În timp ce unii localnici s-au arătat nemulţumiţi de construcţia lăcaşului, alţii spun că acest lucru nu-i deranjează.

Iată ce declară unii din ei:

„Satul trebuie să aibă o religie puternică dar nu mai multe secte care influenţează negativ asupra societăţii satului Mereni”.

” Dacă ei au hotărât să construiască, întâi de toate trebuiau să întrebe populaţia dacă este de acord. Eu am altă religie şi nu îi susţin”.

„Sunt indiferentă, pentru că oricum o vor construi, dacă nu aici, atunci în altă parte, în toate satele se fac aşa. Lumea merge în drumul său, nu intră la dânşii, ei au propriile lor legi”.

Primarul satului Mereni spune că lucrările de construcţie sunt ilegale. Mai mult, acesta a solicitat intervenţia Inspecţiei de Stat în Construcţii şi a Inspectoratului Ecologic pentru a suspenda lucrările.

„În primul rând dumnealor trebuiau să prezinte proiectul pentru conectarea la apeductul centralizat, construcţia unei haznale pentru colectarea apelor uzate, calea de acces care a fost o condiţie în certificatul de urbanism” a declarat primarul, Eugen Sălcuţan.

Mai mult, acesta a solicitat intervenţia Inspecţiei de Stat în Construcţii şi a Inspectoratului Ecologic pentru a suspenda lucrările.

Reprezentanţii organizaţiei „Martorii lui Iehova” au refuzat să comenteze situaţia.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com