Header image

Un grup de clerici ai BOM se află în pelerinaj la Moaștele Sf. Ier. Nicolae din or. Bari, Italia

20:22, joi, 10 mai, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În aceste zile, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, o delegație formată din clerici și mireni din cadrul Mitropoliei Moldovei, condusă de Starețul mănăstirii Sf. Cneaz Vladimir din Horăști, Arhim. Nectarie (Gherman), săvârșește un pelerinaj în or. Bari, Italia, pentru a se închina la Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, adăpostite de catedrala care îi poartă numele.

Ierarhul Mirelor Lichiei, Sfântul Nicolae, se bucură de o mare popularitate și cinstire din partea credincioșilor Bisericii Ortodoxe.

Grupul de pelerini moldoveni au participat în special la sărbătoarea din data de 9 mai, sărbătoarea aducerii cinstitelor moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae, cinstindu-se prin această sărbătoare ambele aduceri: cea din Mira la Bari, şi cea din Biserica „Sfântului Ioan Botezătorul“ în biserica cea nouă.

Ziua de 9 mai este sărbătorită la Bari cu focuri de artificii, parade, concerte şi dansuri populare.

De asemenea, clericii Bisericii noastre au participat și la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată la mormântul marelui ierarh.

Tot în cadrul acestei deplasări, delegația a fost salutată și de către autoritățile locale, în frunte cu primarul orașului Bari.

La aceste ceremonii religioase au participat delegații și reprezentanți din majoritatea țărilor ortodoxe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Contact Form Powered By : XYZScripts.com