Header image

Anul 2014 va fi decisiv pentru Orientul Mijlociu și creștinii care locuiesc acolo

20:19, miercuri, 16 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Anul 2014 va fi decisiv pentru Orientul Mijlociu, stabilindu-se dacă regiunea se va împotmoli într-o perioadă de violență îndelungată sau se vor lua măsurile necesare pentru soluționarea pașnică a conflictelor existente. Presa americană examinează de asemenea şi o a treia variantă de desfăşurare a evenimentelor –  „împărţirea” regiunii și crearea unui „nou Orient Mijlociu”.

Sursele diplomatice din Beirut au declarat pentru The Daily Star că distrugerea armelor chimice din Siria necesită mecanisme complexe, în timp ce președintele sirian Bashar al-Assad a cerut timp suplimentar pentru a se pregăti pentru alegerile prezidențiale din luna iulie.

Occidentul continuă să insiste că Assad ar trebui să demisioneze din funcția de președinte.  Acesta având  sprijinul a 60% dintre sirieni, ce reprezintă cu 20% mai puțin, decât la începutul războiului. Cu toate acestea, frica tot mai mare de „Al-Qaeda”, previne pierderea în continuare a popularităţii președintelui.

Experții presupun că Siria cel mai probabil va intra într-o perioadă de vid constituțional prelungit, de care pot profita forțele extremiste, dacă Assad nu va relua controlul asupra țării. Între timp, liderii creștini avertizează despre soarta tragică a minorităților din haosul sirian și alte țări din regiune.

traducere pentru ortodox.md

sursa sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com