Header image

Vizita oficială a liderilor cultelor creştine din Siria în SUA: „Nu-i mai sprijiniţi pe militanţi!”

20:15, joi, 6 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Liderii a cinci biserici au făcut un apel către guvernul SUA să-şi schimbe politica şi să nu-i mai numească pe militanţi „luptători pentru libertate”. Aceştia insistă ca Washigntonul să facă presiuni asupra unor ţări precum Arabia Saudită, Qatar şi Turcia, pentru ca acestea să înceteze să mai trimită militanţi străini în Siria, relatează publicaţia Islam Times.

Din grup fac parte Reverendul Adeeb Awad, vice-moderator al Sinodului Naţional Evangelic din Syria şi Liban, Episcopul Elias Toumeh, reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe Greceşti a Antiohiei şi a Întregului Răsărit, şi Episcopul Armash Nalbandian, Întâi-stătătorul Bisericii Armene din Damasc.

Li s-au alăturat Reverendul Riad Jarjour, pastor presbiterian la Homs, şi Episcopul Dionysius Jean Kawak, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Siriace.

Este prima delegaţie de acest gen care vizitează Washingtonul de la începutul crizei din Siria, care a avut loc acum trei ani. Cei cinci membri ai delegaţiei reprezintă comunităţi creştine importante din respectiva ţară.

Relatările făcute de ei pentru revista americană Time scot în lumină ororile cu care se confruntă creştinii din Siria în contextul intensificării crimelor făcute de militanţii din zonele ocupate de rebeli.

Acestea vin să confirme relatări similare despre violenţele îndreptate împotriva creştinilor sirieni pe parcursul unui conflict care a secerat 130.000 de vieţi în ultimii trei ani.

În Siria există circa 1,8 milioane de creştini, care reprezintă aproximativ 10% din populaţia ţării. Această minoritate religioasă a fost supusă unor numeroase atacuri din partea grupărilor extremiste de când au izbucnit violenţele, în martie 2011.

Sursa drumeuropean.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com