Cântările în Sfânta Sofia: Așa se auzeau în urmă cu 1500 de ani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cântările în Sfânta Sofia: Așa se auzeau în urmă cu 1500 de ani

9:32, vineri, 19 noiembrie, 2021 | Cuvinte-cheie: , ,

Cântările în Sfânta Sofia: Așa se auzeau în urmă cu 1500 de ani. Cauzele căderii, minuni, analize.

Ascultați cum se auzeau cântările în Sfânta Sofia în urmă cu 1500 de ani. Citiți despre istoria Sfintei Sofia, inclusiv cauzele căderii Imperiului Bizantin precum și analizele duhovnicești legate de această temă.

Sunetul este fidel din punct de vedere științific, pe baza unui studiu a Universității Stanford care a refăcut sunetul exact și deci chiar așa ar suna dacă ar cânta cineva acolo.

Cei de la Stanford au generat sunete clare și bruște (au spart un balon) într-o cameră controlată fonic și l-au înregistrat. Au făcut același lucru în Sfânta Sofia. Pe baza calculelor cu software dedicat au scos transformarea dintre cele două sunete și, deci, au aflat ce transformare (convoluție) trebuie aplicată sunetului sursă din camera controlată fonic ca să se ajungă la sunetul destinație.

După care au înregistrat pe psalți în camera controlată fonic (un studio mai special) și au aplicat convoluția. Rezultatul e ceea ce auzim. Impresionant!

Vizionare plăcută! (podcastul și transcriptul îl aveți după video)

Sursa: https://www.chilieathonita.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com