Header image

Icoana cu chipul Maicii Domnului “Pătimitoarea” din Ucraina, adusă spre închinare la mănăstirea Sfântul Teodor Tiron (Ciuflea) din Chişinău

21:03, vineri, 2 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Sute de enoriaşi vin să se roage la icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea” din Ucraina. Slujitorii bisericii spun că în anul 2005 icoana a început să izvorască mir, de atunci credincioşii care s-au rugat la icoană afirmă că este făcătoare de minuni.

Enoriaşii care au venit să se roage icoanei Maicii Domnului Pătimitoarea neapărat  trec şi pe sub ea. Apoi pe la preot, pentru a se mirui. Unii enoriaşi care au o durere mai mare trec pe sub icoană de mai multe ori.

Icoana Maicii Domnului Pătimitoarea, numită aşa pentru toate suferinţele şi durerile, prin care a trecut Fecioara Maria, este pentru a doua oară în Moldova. Ea a fost adusă la rugămintea enoriaşilor.

Lucrarea a fost pictată în anul 1903 la mănăstirea Sfântul Pantelimon de pe muntele Athos pentru biserica din satul ucrainean Otcenaşovka.

Icoana se va afla la mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală până la 4 august ora 13:00. Mănăstirii este deschisă zilnic, de la ora 06:00 până la 23:00. Iar la slujba de vineri spre sâmbătă, biserica va fi deschisă toată noaptea.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com