Header image

De ce unii luptă împotriva „căsătoriilor gay”?

17:42, joi, 26 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

De ce ar fi oamenii cu viziuni conservatoare deranjați de o legalizare a „căsătoriilor” între persoane de același sex? Aparent, e o chestie care nu îi vizează, că ar fi vorba de viața privată a fiecăruia. Cu ce ar fi afectată o familie tradițională de existența unei “familii netradiționale”?

Familia nu este o organizație neguvernamentală și niciun SRL în care oamenii se asociază pentru realizarea unor interese comune, ci o instituție tradițională (arhaică), care nu cunoaște relații contractuale, ci sentimentul de dragoste (mamă-tată, părinți-copii și frați) și instinctul procreării. Da, familia are sens atât timp cât este privită ca o celulă reproductivă a societății, ca un garant al continuității etno-culturale, morale și biologice ale unei colectivități naționale. Anume din aceste considerente, instituția familiei beneficiază de o protecție specială din partea unui stat care este preocupat de existența propriului popor. Statul există atât timp cât există un popor care împărtășește un sistem comun de valori fundamentale pentru identitatea lui politică.

Discuțiile despre legalizarea “familiilor netradiționale” nu sunt niște discuții despre niște drepturi abstracte, despre pasiunile și dorințele unor „minorități sexuale”, ci discuții despre sensul familiei și despre raporturile dintre stat și familie. Or, din momentul în care statul încetează să mai privească instituția familiei ca o instituție reproductivă, iar natalitatea este trecută în zona preocupării privatului, familia tradițională încetează să mai fie în centrul atenției, fiind lipsită de acele drepturi și libertăți elementare de care se bucura în trecut. Familia începe a fi tratată ca un SRL sau ONG.

Oficializarea “căsătoriilor gay” implică mutații serioase la nivel de politici de familie, distrugerea unui sistem de valori identitare și sporirea prezenței statului în viața privată prin instrumentele represive de eliminare a unor imaginare “discriminări” și asigurarea “egalității” în relații private.

Lupta împotriva tentativelor de oficializare a “căsătoriilor netradiționale” nu are nimic cu atitudinile față de minoritățile sexuale. E o luptă a familiilor pentru dreptul lor de a fi recunoscute în continuare ca celule de bază ale societății.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com