Header image

Franţa: ciocniri între protestatarii anti-gay şi activistele FEMEN

2:06, luni, 19 noiembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sâmbătă, 17 noiembrie, în timpul protestelor organizate de mişcările de dreapta împotriva legalizării căsătoriilor gay în Franţa, activistele mişcării femeniste ucrainene „FEMEN” au organizat la Paris o contramanifestaţie.

„Fanaticii religioşi şi naţionaliştii au atacat activistele FEMEN. Incidentul a avut loc în timpul manifestaţiei cu genericul „In Gay we trust” („În gay noi credem”), organizat în susţinerea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex”, se spune într-un comunicat emis de FEMEN.

Feministele au apărut în faţa protestatarilor anti-gay cu sânii goi, costumaţi în călugăriţe catolice, purtând pe piept înscripţii provocatoare.

Potrivit reprezentantelor mişcării „catolicii agresivi au putut fi opriţi doar de poliţie, care a sărit în apărarea reprezentanţilor comunităţii gay”.

Sâmbătă, 17 noiembrie, în mai multe regiuni ai Franţei, sute de mii de oameni au ieşit la acţiuni de protest împotriva intenţiei guvernului de a legaliza căsătoriilor homosexuale şi adopţiile copiilor de către homosexuali. Acţiunile de protest – „Marşul pentru toţi” (aluzie la sloganul electoral al socialistului François Hollande – “căsătorii pentru toţi”) durează de câteva zile pe întreg teritoriu al Franţei.

Doar în Paris, potrivit poliţiei locale, în stradă au ieşit în jur de 70 de mii de francezi, nemulţumiţi de politica pro-gay a guvernului.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com